"Мутафова къща"

"Мутафова къща"

Rating

"Мутафова Къща" се намира в град Велики Преслав, на 15км от Шумен. Това е място с богата история, където са запазени много автентични забележителности от богатата българска история.

Къщата за гости включва 8 стаи (1 апартамент за 4 човека, 6 стандартни стаи за двама и студио, което е обособено като малка зала за празненства). Всяка стая разполага с безжичен интернет, сателитна телевизия с над 50 канала и самостоятелен санитарен възел.

Къщата разполага с голяма зала с камина, удобна за група от 20 човека и обща кухня. На двора има две пещи, в които може да се приготви хляб или така известните агнета по Преславски. Също така, на територията на къщата има малък етнографски музей и автентична работилница.

Точно до къщата се намира реставрирана възрожденска къща на повече от 100 години. Зад къщата е разположено студиото, което се дава под наем на нощуващите като отделна зала за празници. Всички стаи са с парна инсталация.

Велики Преслав е една от културните забележителности на България. Близо до града се намира Националният Исторически и Археологичен музей, в който има над 35 000 реставрирани артикула. Можете да посетите старата крепост, както и златната църква.

Къщата се предлага и за групи.

icon-1_35x35_crop_2377586b89

Added by:

Екип на НТК
Topic