Мидена ферма Дълбока
Мидена ферма Дълбока

Мидена ферма Дълбока

Rating

На север, в Добруджа в една от най-чистите области на българското Черноморие в красивия Калиакренски залив се намира мидената ферма Дълбока.

Тук се отглеждат екологично чисти черноморски миди известни със своите вкусови качества и полезни съставки.

Мидите са предпочитана и здравословна храна от дълбока древност! Още преди 2000 години Римляните са включили мидите в своето меню.

От тогава до наши дни консумацията на миди нараства заради вкусните ястия които могат да се приготвят и уникалния състав и полезните съставки на месото им. Мидите са естевен „биоиндикатор” за чистотата на водата в която живеят – те се развиват само в чисти води!

На самият морски бряг над залива и фермата се намира миден ресторант Дълбока.

Ресторанта предлага богато меню от пресни морски миди добити от мидената ферма както и разнообразие от ястия от морски дарове.

Богатото и вкусно меню би задоволило и най- претенциозния вкус. Освен мидените специалитети менюто включва подбрани риби и рибни деликатеси, свежи салати, предястия, както и ястия от свинско и пилешко месо, създадени с неповторим вкус. Тук можете да се насладите на прекрасен изглед и слушайки шепота на вълните да се потопите в една невероятна атмосфера.

icon-1_35x35_crop_2377586b89

Added by:

Екип на НТК