Ресторант ОРИЕНТ
Ресторант ОРИЕНТ

Ресторант ОРИЕНТ

Rating

Ресторантът е единственият в Старозагорска област, който предлага оригинална турска и ориенталска кухня. 

Продуктите в ресторанта се доставят от местни производители с висок стандарт на качество, като специално агнешкото се доставя прясно и младо от Родопите. Телешкото месо е също с гарантиран произход от млади животни. Рибният асортимент в менюто включва малко, но от най-търсените видове риби: средиземноморски ципура и лаврак, скандинавска сьомга, океанска бяла риба и казанлъшка прясна пъстърва.

Характерни и много любими на клиентите на ресторант Ориент са телешките и агнешки шишове, агнешкия Адана кебап, телешките кюфтета на керемида или барбекю и неповторимите Пармак кюфте (продълговати кюфтета). 

Принцип в кухнята на този ресторант е скарата да се приготвя само на барбекю с дървени въглища. Кухнята дори не разполага с електрически или газови скари.

Алкохолните напитки са отбрани, а виненият лист ще изненада приятно казанлъчани, защото такова богатство на добри вина малко местни ресторанти поддържат.

За любителите на характерните турски тестени специалитети, Ориент предлага приготвени на място в пещта на ресторанта турски хляб: Търнаклъ пиде, Лаваш и Пуф. Много търсени и харесвани, особено за обяд за ориенталските „пици”: Лахмаджун и Пиде с различни видове плънка – пилешко, кашкавал, кайма, суджук, сирене, пастърма и други.

Десертите, съвсем естествено са черешката на тортата в оригиналния турски ресторант. Сютляш на фурна, божествено сладко сиропирано Кюнефе, Баклава и чуден домашно приготвен Крем карамел изкушават винаги редовния клиент на Ориент.

Ресторантът предлага оригинално турско кафе и силен ободряващ турски чай за фините ценители.

Великолепната лятна градина с беседки и декоративна река – е горещото сърце на Ориент за летни тържества и пиршества.


Капацитетът за сватби и банкети на ресторант Ориент е 120 места в залата и 300 в градинaта. В залата и в градината са обособени места за дансинг, сценични изяви и гостуващи изпълнители.

icon-1_35x35_crop_2377586b89

Added by:

Екип на НТК