Атракционен парк “Акваполис”
Атракционен парк “Акваполис”

Атракционен парк “Акваполис”

Rating

Атракционен парк “Акваполис” — най-красивият воден парк в Източна Европа, е и първият в България, изграден в уникален мавритано—средиземноморски стил. Той се намира в северозападната част на к. к. „Златни Пясъци“, на главния път от к. к. „Ривиера“ към к. к. „Албена“. Водният парк е разположен в гората, с неповторим изглед към морето и целия курортен комплекс. Изграден на площ от 40 000 кв. м., той съчетава естествена паркова среда с редица изкуствено създадени елементи - басейни, водни пързалки, джакузи, шадравани и водопади, старинни кули и руини.
В Акваполис могат едновременно да пребивават до 3000 посетители. На входа на парка е изградена скала за катерене с възможни седем маршрута. Наблизо са оформени амфитеатър, водопад и изкуствено езеро и панорамен снек-бар “Алказар”. За феновете на покачващите адреналина преживявания е създадена т. нар. “Екстремна зона” с различни спиращи дъха пързалки.
Към водния парк е изграден и паркинг за 100 автомобила и 10 автобуса, снабден със специална отсечка за директно придвижване на хора с увреждания до входа на Акваполис.
Допълнителни атракции са стрелбището за деца и възрастни и детската скала за катерене.
В “Акваполис” се провеждат и партита, анимация за деца, съзтезания, промоции, томболи с награди, игри.

 

 

icon-1_35x35_crop_2377586b89

Added by:

Екип на НТК