Механа Трухчев
Механа Трухчев

Механа Трухчев

Rating

Комплекс Трухчевата къща се намира в центъра на град Елена, до община Елена.

Разполага с голяма механа с капацитет 80 места. Интериорът е в старинен стил, съхранил в себе си духът на миналото. Всяко блюдо тук е докоснато лично от стопанката на къщата Галя.

Затова добрата кухня на семейство Трухчеви е запазена марка.


Кулинарните вкусотии са най-разнообразни. Започвайки от предлаганите  домашно приготвени баница, мекици, бухти и други вкусотии. Вкусни бухти или мекици, гарнирани от домашни сладка: кайсии, ягоди, смокини, пчелен мед от Еленския балкан. Предлагат се домашно прясно мляко и домашно сирене.


Тук можете да опитате всеизвестните традиционни еленски специалитети – прочутият „Еленски бут”, който се приготвя само в Еленския балкан, филе "Елена" или да пийнете глътка от домашните еленска сливова, мускатова или гроздова ракия, приготвени лично от стопанина на къщата Иван Трухчев, специално за неговите гости.
В зимните месеци клиентите на комплекса могат да опитат и от домашното червено вино, което стопанина Иван прави всяка година.


Можете да се насладите на невероятният вкус на печено агънце или прасенце в пещ, крехка телешка глава в шкембе, пълнен шаран, задушено зайче върху картофки и моркови в гърне, и много други кулинарни изненади. На двора може да завъртите и чеверме.

Освен стандартните сладки изкушения, единствено тук можете да опитате от домашния сладолед, цедено кисело мляко с домашно сладко, ябълков щрудел, млечна баница и редица други, които се приготвят в комплекса.

Предлага се и хотелска част, като целия комлекс до най-малката подробност е замислен и реализиран така, че да се почувствате наистина пречистени и отпочинали.

Убедете се сами!

icon-1_35x35_crop_2377586b89

Added by:

Екип на НТК