Topic

Солисти на „Болшой Театър“ и "Лебедово езеро" с 3D декор

Rating

Руският мултимедиен театър на балета е създаден през 2012 г. Уникалната продукция синтезира танцова програма на класическия руски балет с интегрирани мултимедийни декори, позволявайки на зрителя да се гмурне изцяло в приказното измерение на увлекателни истории.
Главната цел при създаването на трупата бе съхраняването на безценното културно наследство на Русия – класическата балетна школа, както и привличането на по-младия зрител с помощта на съвременни технологии. Балетът няма аналог в света – това е единствената трупа използваща 3D декори в класически спектакли.
Руският мултимедиен театър на балета е сплав между класическата балетна постановка и удивителните възможности на съвременни мултимедийни технологии. 
В основата на спектакъла лежи каноничната класическа хореография и концептуално мултимедийно съдържание, което замества статичния декор. Решението за замяна на привичните декорации с мултимедийни 3D екрани позволява отварянето на допълнително сценично пространство за развитие на драматургичните сюжетни линии. По този начин персонажите могат да се появяват първо на проекционните екрани, трансформирайки се в изпълнители на реално сценично пространство. 
При създаването на медия съдържанието се използват технологии на компютърна графика и флаш – анимация. 

Участват Мария Александрова – прима балерина на „Болшой Театър“ и Владислав Лантратов – премиер балетист.

Организатор е „Дегрис Ивентс“.

Още за събитието тук.

User photos

User videos

Comments

200 symbols