Topic

NEO DERVISH - Ziya Azazi

Rating

След големия интерес, който предизвика спектакълът Neo Dervish, игран четири пъти в Народен театър "Иван Вазов" София, ще бъде представен отново на нова сцена - Tеатър Азарян в НДК. 
Спектакълът ще бъде съпроводен от 4-дневен уъркшоп на Ziya Azazi: "Dervish in Progress" (DIP), от 28 ноември до 1 декември
NEO DERVISH е авторски танцово-музикален и визуален спектакъл на Ziya Azazi и 3inSpirit.
Той дава нещо, отвъд думите, нещо което е в областта на чувствата и усещанията... нещо, което кара душата и съзнанието да търсят още по-непримиримо от къде идват и от какво са част!
Ziya Azazi е хореограф, танцьор и дервиш, роден в Турция, базиран във Виена, живее и работи - по света. До момента е обиколил над 40 държави, над 230 града и е изнесъл над 450 представления.
Burak Malçok – ney е роден в Анкара, живее в Истанбул. В преподава ney в Истанбулския университет.
Aleksander Petrov - джаз музикант на тъпан. Роден в Скопие, завършил консерваторията в Париж, живее и свири Ню Йорк. Характерен с мултинационалните си джаз проекти, в които обича да експериментира със смесването на ритми. 
Иван Шопов - електронен звук. Български музикант, продуцент и визуален артист известен под имената Иван Шопов / Cooh / Balkansky/ 
Валентин Ганев – актьор. Роден в Русе, а от 20 години играе в Народен театър "Иван Вазов".
Стефан Н. Щерев(3inSpirit) - съавтор, режисьор и продуцент на спектакъла. Роден във Варна, живее в София, обикаля света, за да снима. Занимава се с фотография, видео и филми, продуцира събития в областта на култура и изкуство.

Още информация за събитието и участниците можете да прочете тук.

User photos

User videos

Comments

200 symbols