Кулинарен курс за устойчива риба

Rating

Предстои десетият кулинарен курс от За Земята: Училища за готвене, организиран съвместно с WWF България.
Традицията повелява на Никулден да се похапва риба, а българите уважават традициите. Те са връзката с миналото и това, което предаваме на идните поколения, но ще има ли риба за тях?
През 2016 г. консумацията на риба достигна най-високото си ниво на глава от населението от над 20 килограма на година. Същевременно за последния половин век световните рибни запаси са намалели почти наполовина. От това страда както природата, така и хората, чиято прехрана зависи от риболова – над 800 милиона души. Ако рибата продължи да намалява, а консумацията ѝ да се покачва, за тях ще става все по-трудно, а за потребителите – все по-скъпо.
Решение има и то е във внимателния избор – ако купуваме само риба от устойчив произход, това ще е добре и за природата, и за нас хората. Но какво значи една риба да е с устойчив произход и как можем да разберем това, след като рибите не са от най-приказливите и едва ли биха споделили откъде идват?
Това ще научим в курса за устойчива риба!
Освен знания за отговорно потребление на рибни ресурси, курсът предлага и истинско празнично кулинарно преживяване. Ще бъде приготвен неустоимо вкусен шаран с помощта и съветите на шеф Георги Димитров.

Още информация за събитието и участниците можете да прочетете тук.

User photos

User videos

Comments

200 symbols