Topic

Концерт на Томас Хемпсън и Софийска филхармония

Rating

Томас Хемпсън, най-популярният баритон в САЩ, ще изнесе концерт заедно със Софийска филхармония на 14 декември в зала "България".

В програмата са включени някои от най-обичаните арии от опери, оперети и мюзикъли от Моцарт, Гуно, Верди, Лехар, Бърнстейн и др. Концертът в София ще бъде дирижиран от най-успешния български диригент Павел Балев. Звездата на Метрополитън опера е сред най-уважаваните и иновативни музиканти на нашето време. Според световната критика Хемпсън е артист, който завладява не само с гласа си, но и със сценичното си присъствие. Начинът му на пеене допада както на експертите, така и на обикновения слушател. Репертоарът му включва над 80 роли, а дискографията му - над 170 албума, сценичен партньор е на Анна Нетребко, Соня Йончева и Йонас Кауфман. Томас Хемпсън е носител на Грами, многократно номиниран в категорията „Най-добър оперен звукозапис”, удостоен е с наградата Live Legend (Жива легенда) на Конгреса на САЩ. Признанията за талантливия баритон идват от всички краища на света, а сред тях са Орденът на изкуствата и книгата във Франция, Австрийският медал на изкуствата и науките, титлите „Камерзенгер” на Виенската опера.

Американският баритон е четирикратен носител на най-голямата награда за класическа музика „Ехо Класик” и почетен член на Кралската музикалната академия в Лондон. Концертът на Хемпсън на 14 декември в София ще е първата му изява на родна сцена, но не и първа среща с диригента Павел Балев. Той дирижира концертната програма на Томас Хемпсън на световните оперни сцени.

Повече информация за събитието тук.

User photos

User videos

Comments

200 symbols