Фотографска изложба "50 години Сурва"

Rating

Фотографската изложба “50 години Сурва” ще бъде официално открита на 12 януари (вторник) от 18:00 часа на Полуетаж-Запад. Тя може да бъде видяна до 22 януари и се организира от Община Перник, в партньорство с Националния дворец на културата (НДК), по повод юбилейната годишнина на Международния фестивал на маскарадните игри “Сурва” и неговото 25-то издание, което ще се проведе между 29 и 31 януари 2016 г.

Представените фотоси отразяват и показват специфичния колорит и красотата на Международния фестивал на маскарадните игри “Сурва”, който се организира всяка година през последния уикенд на януари в Перник. В изложбата са включени 60 фотографии. Техни автори са Йоана Такова и Снежанка Борисова.

Международният фестивал на маскарадните игри “Сурва” се базира на Народния празник "Сурва" в Пернишко, който е признат за "Живо човешко съкровище" на България, а от 02.12.2015 г. е включен в Представителната листа на нематериалното културно наследство на ЮНЕСКО.

За изложбата сурвакарски групи от Драгичево и Батановци ще гонят злото и ще благославят за здраве и берекет по време откриването на събитието.

За по-подробна информация посетете сайта на НДК.

User photos

User videos

Comments

200 symbols