Topic

Фестивал „Нощ на Музеите и Галериите“ – Варна 2018

Rating

Европейската „Нощ на музеите” стартира като инициатива на Министерството на културата на Франция и за изминалите 14 години се утвърди като устойчива практика в много от страните в Европа. В тази нощ голяма част от музеите и галериите отварят врати и срещу свободен вход дават възможност на голям брой посетители да се запознаят отблизо с културното наследство и изкуство на съответната страна.

 

Фестивалът „Нощ на Музеите и Галериите“ ще се проведе за трети път във Варна на 18 и 19 май 2018г.

 

Списанието за градска култура „Ти си Варна”, в партньорство с ръководителите на варненските музеи и галерии ще организира третото издание на „Нощта” в нашия град. В инициативата ще се включат музеи, голяма част от галериите, творчески пространства, заведения.

 

Целта е да се въвлекат голям брой участници в „Нощта на музеите и галериите” освен чрез експозиции и изложби, също така и чрез културни събития, които ще се проведат в рамките на фестивала. „Нощта” има за цел да даде поле за изява на голям брой млади артисти и колективи, като по този начин да се превърне в платформа за реализация на нови и алтернативни проекти в областта на културата и изкуството.

 

Фестивалът се организира с подкрепата на Фонд Култура към Община Варна.

 

Повече информация тук.

User photos

User videos

Comments

200 symbols