ЕСТРУНА – „Когато българският фолклор среща фламенкото”

Rating

По случай 100 години от сценичната премиера на емблематичното произведение на Мануел де Фая “Любовна магия” и след грандиозния успех на “Еструна” на най-значимите фламенко фестивали в Испания, тези две артистични програми ще бъдат представени в един зашеметяващ по своята мощ и емоционално въздействие концерт на 5 декември (събота) в зала 1 на НДК от 19:00 ч., който е част от Новогодишен музикален фестивал.

Участници в уникалния спектакъл ще бъдат: Арканхел, фламенко вокал (Испания); Хор “Нови български гласове Лалетата” с диригент доц. Георги Петков; Антонио Форчоне, акустична китара (Италия); Агустин Диасерар, перкусия (Испания) и Йелси Ередия, контрабас (Испания).

Програмата включва авторски композиции и аранжименти на традиционна фламенко и българска музика за хор и фламенко вокал, акустична китара, контрабас и перкусия.

Уникалното в този концерт е именно фактът, че българският фолклор вдъхновява фламенкото в този проект. След като покори сцените на най-значимите фламенко фестивали в Испания проектът “Еструна - Арканхел с Нови български гласове” се завръща в България с дълбоко емоционална програма и със специалното участие на невероятната фламенко танцьорка Патрисия Гереро.

 

Повече информация за събитието и неговите участници четете на Фейсбук страницата му.

User photos

User videos

Comments

200 symbols