Topic

Девето издание на летния фестивал „Опера в парка“

Rating

И тази година Софийската опера и балет ще зарадва почитателите на оперното и балетното изкуство с постановки на открито.

 

Деветото издание на летния фестивал „Опера в парка“  започва в парка на Военна академия „Г. С. Раковски“ на 15 юни и ще продължи до 15 юли. Фестивалът е под патронажа на кмета на София – г-жа Йорданка Фандъкова. Той е част от Календара на културните събития на Столична община за 2018 година. „Опера в парка“ се организира с любезното съдействие на: Министерството на отбраната и Военна академия „Г. С. Раковски“.

 

Естественият екстериор на парка на Военната академия засилва посланията, които оперните, балетните и детските представления изпращат на зрителите. Паркът, известен с уникалната си ландшафтна архитектура, е отворен за свободен достъп преди девет години. През 2010 г. по идея на академик Пламен Карталов, директор на Софийската опера и балет, стартира фестивалът „Опера в парка“. Средата орнаментира с естествената си акустика програмата на фестивала, а зрителите получават по-различно и по-интензивно възприятие на класическите оперни и балетни представления.  

 

Пълната програмата на фестивала „Опера в парка” може да видите тук:

https://www.operasofia.bg/component/k2/repertoire?Itemid=491

User photos

User videos

Comments

200 symbols