Topic

Дефиле на младото вино в Пловдив2015

Rating

„Дефиле на младото вино” е запазена търговска марка на Съвета по туризъм - Пловдив за организиране на дегустации на млади български вина в рамките на последната седмица на  м. ноември в  Стария град на Пловдив.

Предстои седмото издание на фестивала – на 27, 28 и 29 ноември 2015 година. „Дефиле на младото вино 2015”  ще премине на фона на богата културно-образователна програма в дните от 23 до 29 ноември. Празникът заема подобаващо място в събитийния календар на Пловдив и е част от националния туристически календар. Той е от изключителна полза за развитието на винопроизводството и туризма в Пловдив, региона и страната и очакванията на организаторите са тазгодишното издание на фестивала да привлече голям брой участници и посетители.

„Дефиле на младото вино” стартира през 2009 г. с 16 участника в 6 възрожденски къщи. Събитието изключително бързо доби популярност. Само пет години по-късно, през 2014 г., вече 24 винарски изби от цялата страна представят  продукцията си в 8 къщи и 2 ресторанта в Стария град. За шест години събитието се разрасна до седемдневен фестивал, като по официални данни над 60 000 са посетителите, дегустирали българското младо вино. 

Повече информация за празника можете да получите на Facebook страницата ни.

User photos

User videos

Comments

200 symbols